Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 14.06.2017. 10:27

Prodaja teretnog motornog vozila za odvoz otpada (autosmećara)

Izvor: Oslobođenje, 14.06.2017.

JKP " JABLANICA" DD - U STEČAJU

Ul. Omladinsko šetalište bb 88420 Jablanica

 

Na osnovu Zakona o stečajnom postupku ("Službene novine FBiH", br. 29/03, 32/04, i 42/06), saglasnosti Odbora povjerilaca sa 8. sjednice održane 30.03. 2017. godine i saglasnosti za prodaju imovine Porezne upra- ve FBiH broj 13-7-01-15-7300-1/2017 S.M. od 06. 04. 2017. godine objavljuje se:

 

JAVNI OGLAS

o prodaji motornog vozila putem postupka licitacije sistemom zatvorenih ponuda

 

JKP "Jablanica" d.d. - u stečaju Jablanica oglašava javnu prodaju motomog vozila sa početnom cijenom 34.100,00 KM + PDV 17 % (ukupno sa PDV-om: 39.897,00 KM), putem licitacije za motorno vozilo sljedećih karakteristika:

TERETNO MOTORNO VOZILO za odvoz otpada (tzv. "autosmećara"): stanje vozila: ispravno, nije registrovan, marka i tip: DAF; 75.240, model: FAT R, broj šasije: XLRAT75RC0E457845, broj motora: R 14722, vrsta motora: DIZEL, snaga motora: 180 kw, radna zapremina motora: 8250 ccm, oblik karoserije: radno - odvoz smeća, boja: narandžasta, masa praznog vozila: 13065 kg, dopuštena nosivost: 13935 kg, ukupna dopuštena masa: 27000 kg, godina proizvodnje: 1997, stanje vozila: ispravno, pređena kilometraža: 153164 km.

 

PRAVO UČEŠĆA, ROK I NAČIN DOSTAVLJANJA PONUDA

Pravo učešća u postupku licitacije sistemom zatvorenih ponuda imaju sva pravna i fizička lica. Ponuda treba da sadrži: a) za fizička lica: kopiju lične karte, tačnu adresu i kontakt-telefon i cijenu ponude izraženu u KM, b) za pravna lica: ovjerena kopija iješenja o registraciji, kontakt-telefon i cijenu ponude izraženu u KM potpisanu i ovjerenu pečatom. Kod cijene ponude OBAVEZNO naglasiti da li se radi o cijeni sa uračunatim PDV-om ili bez PDV-a. Ponude se dostavljaju u zatvorenoj koverti putem pošte ili neposredno na protokol JKP "Jablanica" d.d. - u stečaju Jablanica, ul. Omladinsko šetalište bb, 88420 Jablanica, sa naznakom "Za javni oglas o prodaji motornog vozila putem postupka licitacije sistemom zatvorenih ponuda - NE OTVARAJ".

Rok za dostavu ponuda je 03. 07. 2017. godine do 10 sati, a javno otvaranje ponuda će se obaviti 03. 07. 2017. godine u 11 sati u prostorijama preduzeća. Ponude koje ne budu dostavljene prema zahtjevima iz ovog javnog oglasa i ponude koje stignu nakon naznačenog roka neće biti uzete u razmatranje.

 

DODATNE INFORMACIJE

Nad Vozilom je stavljena zabrana otuđenja od strane Porezne uprave FBiH, koja je dala saglasnost za prodaju navedenog vozila. Nadležni porezni ured dužan je u roku od 2 (dva) radna dana nakon uplate sredstava ostvarenih prodajom vozila izvršiti brisanje hipoteke u istom uredu u kojem je bila i evidentirana. Prodaja motornog vozila obavit će se po načfelu "viđeno-kupljeno" i isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora i reklamacija. Prodaja vozila će se izvršiti ukoliko se utvrdi dospijeće miilimalno jedne formalno-pravno ispravne i usaglašene ponude. Osnovni kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuđača isključivo će se zasnivati na najvećoj ponuđenoj cijeni formalno-pravno zadovoljavajuće ponude. Ponude sa ponuđenom cijenom nižom od početne neće se uzeti u razmatranje. U slučaju da dva ili više ponuđača u zatvorenim kovertama dostave identičnu cijenu koja je ujedno i najviša, bit će prihvaćena cijena ponude koja je prije zaprimljena. Ukoliko isto nije moguće utvrditi prodavač ima pravo da izabere jednog od kupaca koji ponude istu cijenu. Po- nudač čija ponuda bude prihvaćena, odnosno kupac, je dužan pristupiti zaključenju ugovora o kupoprodaji vozila kojeje predmet prodaje u roku od 3 dana od dana proglašenja pobjednika licitacije. Kupac je dužan za kupljeno vozilo uplatiti cjelokupan iznos u roku od 3 dana od dana potpisivanja ugovora. Ukoliko kupac ne -izvrši uplatu u navedenom roku ugovor postaje nevažeći, a ugovor će se zaključiti sa sljedećim najpovoljnijim ponuđačem. Kupac je dužan preuzeti predmet prodaje u roku od 5 (pet) dana od datuma uplate ugovorene cijene i uz potpisani Zapisnik o primopredaji vozila. Sve troškove prenosa vlasništva, transporta, preregistracije, osiguranja vozila, kao i svih ostalih troškova i obaveza oko prodaje snosi kupac. Sva zainteresovana lica mogu pogledati navedeno vozilo svakim radnim danom, uz prethodnu najavu, na lokalitetu Gornja Kolonija od 8 do 14 sati. Kontakt-telefon je 036757082 i 062113973.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: